C.M. GR-33

C.M. GR-33

lunes, 30 de septiembre de 2013

III CARRERA POR MONTAÑA ESPADILLA (II)

Sigue la linea ascendente de nuestro compañero Ruben Lucas !!!!!! 

Ruben ha vuelto a confirmar este finde lo que ya sabiamos, está en un gran momento de forma y así lo reflejan los resultados de las numerosas pruebas donde está compitiendo recientemente. 

Esta vez nuestro crack estuvo en Espadilla, disputando su carrera de montaña y como no podia ser de otra manera fue gran protagonista en la prueba. 

Ruben desde el primer momento fue disputando las primeras posiciones, marchando toda la carrera en posiciones de pódium, cosa que consiguió finalmente entrando en una gran 3ª posición de la clasificacion general, puesto que pudo incluso mejorar de no ser por una inoportuna caída cuando marchaba 2º que le mermó algo en su rendimiento. 

Desde aquí le damos la enhorabuena por haber entrado con tanta fuerza a defender los colores de la roja y ójala siga la gran racha de resultados que lleva. 

A por la próxima!!!!!!!! 


II 10 K NOULAS AECC - NULES (II)

Muy buena carrera la realizada por nuestro compañero Carlos Ibáñez el pasado domingo!!!! 

Carlos tal como anunciábamos participaba después de una temporada sin competir en el 10-K de Nules, y nuestro gran amigo no defraudó y se marcó una buena carrera parando el crono en un meritorio tiempo de 36:22. 
Gracias a ello Carlos logró clasificarse el 13º de la general entrando a la vez en la 8ª posición de su categoria en veteranos, una muy buena clasificación teniendo en cuenta el tiempo que llevaba sin competir. 

Desde aquí le animamos a seguir en la misma linea y a continuar peleando !!!!!!!!!!!!!! 

Aquí enconrtarareis los resultados de la prueba : 

CLASIFICACIONES

sábado, 28 de septiembre de 2013

II 10 K NOULAS AECC - NULES

Y para que no falte de nada este finde, también estaremos presentes en una prueba de las denominadas de asfalto o ruta. 

Nules celebrará a las 9:30 horas del domingo la segunda edición de sus 10 Kilómetros, carrera que organizan conjuntamente el Club Atletisme Noulas y la Asociación Española Contra el Cáncer de esta localidad. 

Nuestro gran atleta Carlos Ibañez participará en la prueba después de llevar un tiempo alejado de las competiciones, seguro que dejará el pabellón bien alto tal como acostumbra. 

Ánimo a todos y a por esos 10-K. !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

II CURSA LA MARRANA

I una altra cursa en la qual el GR33 tindrà representació serà en la Cursa de la Marrana, una cursa explosiva, tècnica i d'alta muntanya que tindrà lloc en l'Estació d'esquí de Vallter 2000, a la comarca del Ripollès, província de Girona.

La nostra jove fèmina, Miriam Fernández, que es troba actualment estudiant la carrera d'Educació Física en Font-Romeu en el centre d'alt rendiment, de la Universitat de Perpinyà, serà la nostra representant en aquesta segona edició de la Cursa de la Marrana. 

Cursa de 21 kilòmetres amb un desnivell de 1.300 metres positius i la cota més baixa no és inferior a 2.000 metres.
Miriam participarà en aquesta dura i exigent prova, afrontant els quasi 3.000 metres on s'ascendeix 3 vegades durant la cursa.

No dubtem que amb els entrenaments que farà en altura, l'estudiar en el centre d'alt rendiment, i les muntanyes que té a l'abast, tornarà amb moltes més forces i capacitats.

Molts ànims per a la nostra jove corredora, segur que els paisatges seran espectaculars!!!

viernes, 27 de septiembre de 2013

VI CURSA DE MUNTANYA ENTREPARETS - VILAFRANCA

Vilafranca pondrá el broche final a esta edición de la Lliga Castello Nord 2013, competición que deja un gran sabor de boca en nuestro club, consiguiendo ni más ni menos que 3 podiums finales en diferentes categorías. 


Jerónimo Martínez que ha realizado una gran Lliga acabará llevándose la primera plaza en la categoría de veteranos, sin duda un gran resultado para Jero que no ha sido nada facil conseguir con los rivales que ha tenido. 

Silvia Sos revalidará por tercera vez consecutiva el título de campeona en la absoluta femenina, realizando una competición impecable y volviendo a demostrar su clase, haciendo que lo difícil parezca fácil. 

Por su parte Miguel Ángel Duplas consigue subir un peldaño respecto al 2012 y acabará en la segunda posición absoluta en esta temporada por detrás del intratable Mario Bonavista. 

Desde el club queremos dar la enhorabuena a todos los organizadores, colaboradores e instituciones que hacen que esta competición funcione tan brillantemente y les animamos a seguir así en la próxima edición de la Lliga Nord 2014. 

En lo que a la carrera del domingo respecta tendremos representándonos a 4 valientes, Sonia Mundina, Silvia, Jero y Miguel se enfrentaran a un circuito de 25 kilómetros con un desnivel positivo de 864 metros positivos. Por lo que nos comentaban el recorrido ha variado algo en comparación a las últimas ediciones celebradas. 

Paralelamente también habrá una marcha no competitiva de 9,6 km para los que decidan ir más relajados. 


III CARRERA POR MONTAÑA ESPADILLA

Otro de nuestros atletas estará “sufriendo” por las montañas provinciales,  Ruben Lucas será el encargado de enfundarse de nuevo la roja, esta vez en la tercera edición de la carrera de montaña de Espadilla. 


Esta joven carrera no defraudará a los valientes que se acerquen el domingo a recorrer sus 17 kilómetros que tienen un poco de todo, bastantes tramos de pista pero con fuertes pendientes y continuos senderos rompepiernas que aunque no muy largos no dan tregua, para finalmente afrontar la última y técnica bajada que llevará a los corredores hasta la meta en la plaza de Espadilla. 

Nuestro compañero Ruben lleva una clara progresión este verano tal como acreditan sus últimos resultados, encontrándose en un gran momento de forma, así que si todo va bien nuestro colega hará un gran papel, y sobre todo disfrutando a tope. 

Ánimo campeones y a por ella !!!!!!!!!!!!!!! 

jueves, 26 de septiembre de 2013

VIII MITJA MARATÓ DE MUNTANYA DE L'ALCORA

Alcora celebra este próximo sábado su Media Maratón de Montaña, que va ya por su 8ª edición. 

Esta prueba es de un recorrido bastante exigente y técnico, de los que si no sabes regular fuerzas acaba pasándote factura, de manera que sus 21 kilómetros de distancia guardan más de una sorpresa en forma de duras subidas y con una técnica bajada final. 

Cabe destacar también que entre los kilómetros 14 y 15 hay una meta volante con premio al kilómetro vertical. 
Dos serán nuestros representantes en esta 8ª edición de la Media Maratón de Montaña de Alcora. Nuestro joven atleta Ruben Marc estará el sábado a las 8 de la mañana en la linea de salida para defender a la roja por el alcaleten, junto con Rafa Beltrán que aprovechará la carrera para realizar un entrenamiento por montaña en sus inicios a la nueva temporada.

Mucha suerte a todos y a darle a las zapas !!!!!!! 


INFORMACIÓN DE LA CARRERA

miércoles, 25 de septiembre de 2013

1ª CURSA PER MUNTANYA DE LA TINENÇA DE BENIFASSÀ (II)

El passat diumenge, els nostres amics Roberto Gil i Joan Alfara participaven en la primera edició de la Cursa per Muntanya de la Tinença de Benifassà.

Partint de la localitat de la Pobla de Benifassà, i sobre un recorregut de 20 kilòmetres de distància i un desnivell positiu de 1.500 metres, totalment trailrunning, els nostres corredors disfrutaven d'una dura i exigent cursa, però al mateix temps travessant uns paisatges molt atractius.

Per la seua part, Roberto es va trobar amb molt bones sensacions i eixint des del principi a un ritme ràpid, va realitzar una gran cursa entrant en meta en un temps de 1h 59 minuts, en una gran sisena posició en la classificació absoluta i aconseguint pujar al podium en 3ª posició en la seua categoria. 


Roberto demostra el bon estat de forma física en el qual es troba, i el més important, la motivació que té i amb que afronta cadascuna de les curses en les quals participa. El pròxim objectiu... el Campionat d'Espanya per Clubs, per al qual es troba molt animat!


Joan, preparant a l'igual que Roberto els últims entrenaments per al Campionat d'Espanya, realitza també molt bona cursa, i amb un temps de 2 hores i 11 minuts es classifica en la 13ª posició absoluta. A més a més de participar en aquesta dura i exigent cursa, el nostre amic Joan va disfrutar 100% del terreny de la Tinença i que tant familiar li resulta.


Enhorabona als dos, i us desitgem molts ànims en la preparació final per al Campionat d'Espanya!!

martes, 24 de septiembre de 2013

1ª TEGUISE TWO TRAILS (II)

La Teguise Two Trails, tenia com a convidada especial a la nostra corredora Xari Adrián

El dissabte a les 9 del matí es donava inici a la primera etapa de la prova. Després de recorrer els primers 17 kilòmetres els participants havien d'embarcar per ser traslladats a la illa de la Graciosa on els esperaben 24 kilòmetres més per concloure la primera etapa. 

Xari, va demostrar la seua experiència per estar entre les favorites entrant en primera posició en les dos parts de l'etapa. I així aconseguia proclamar-se líder en aquesta primera etapa de la Teguise Two Trails. La van acompanyar en el podium Bella Bayllis i Mónica Aguilera.

El diumenge, segona etapa de la prova. Tot apuntava a que la nostra amiga revalidaria el títol de líder aconseguit en la primera etapa. La segona classificada del dia anterior, Bella Bayllis va ser baixa en aquesta etapa per problemes físics patits en l'etapa anterior. 

Xari, aconseguia una vegada més, entrar en primera posició, 9 minuts per davant de l'experimentada corredora Mónica Aguilera. Completava el podium en tercera posició Ana Bustamante.


Enhorabona Xari!!!

Aquesta primera edició de la Teguise Two Trails ha resultat per als corredors una experiència novedosa, pel fet de traslladar-se d'una illa a una altra amb embarcacions i continuar amb la cursa només posar un peu a terra. Felicitar a l'organització per aquesta nova iniciativa i desitjar-los molta sort per a la 2a edició 2014!!!

VII MARATÓ XTREM LAGOS DE COVADONGA (II)

El passat dissabte, Sonia Escuriola i David Mundina, tornaven a posar-se un dorsal, després de no llevar-se'l en 8 dies que va durar la Transalpine. 

En aquesta ocasió, convidats per la marca esportiva Land Mountain, participaven sobre una distància de 42 kilòmetres, en els Llacs de Covadonga, on segons ens conten els nostres amics, paisatges espectaculars i cursa 100% recomanable. 

Pel que respecta a la cursa de David, les cames li van respondre molt bé, i va poder disfrutar del recorregut. Cap al kilòmetre 25 es van trobar amb un tram amb molt de fang que no li va deixar les cames indiferents i lleugeres, notant el kilometratge acumulat dies abans en la Transalpine. 


Encara així, va creuar la meta en el top ten, el 8è classificat de la general i el 5è de la seua categoria. Molt bona cursa i molt bons resultats per al nostre company David.

Per una altra banda, Sonia, que va eixir a disfrutar la cursa, i anant de menys a més, es va classificar en tercera posició i amb molt bones sensacions. Ella mateix així ens ho conta amb aquest gran relat:


"Como en todas las carreras a las que suelo asistir normalmente llego bastante nerviosa, pero esta era diferente, después de la Transalpine me encontraba bastante cansada tanto física como psicologicamente, no sabía muy bien como respondería ante una maratón, lo que si sabia es que llegaba con mucha ilusión, siempre habia queria poder disfrutar de esta carrera, para mi un referente en el mundo del Trail.

Salí muy tranquila, a mi ritmo sin preocuparme de las posiciones ni de los tiempos, a disfrutar de la carrera. A medida que iban pasando los kilómetros mis piernas parecía que corrían más que mi cabeza, noté que iba subiendo muy bien y las sensaciones cada vez eran mejores. 

En las bajadas no me encontraba tan comoda ya que salí con la tobillera y sobre el km 15 tuve que quitarmela, un fuerte dolor en la planta del pie hizo saltar las alarmas no podia soportarlo, pero tenia que mantener la calma, así que pare, me quite la tobillera y poco a poco fui recuperandome. El dolor desapareció y en ese momento empezó mi carrera. 

Los ánimos de la gente me motivaban mucho, y el ir adelantando a muchisima gente todavia más, pase de la posición septima a la cuarta de la categoria, y de la 105 de la general a la 55 en pocos kms, el calor iba haciendo mella en los corredores, pero a mi no me molestaba nada, y cada vez me encontraba mejor. 

En km 35 vi a la chica que iba tercera, pensaba que no podría llegar a ella, ya que su ritmo era muy vivo, pero una vez llegado el punto tenia que intentarlo y así fue, la adelanté y seguí mi carrera, ahora ya nadie ni nada me podia quitar la ilusión de subir al podium. 

Todo el trabajo y el esfuerzo de todo un año se vio recompensado, entré en Cangas de Onis feliz, no cabia dentro de mi, toda esa gente aplaudiendo...bufff que emoción¡¡¡¡¡ pero en ese momento, solo queria ver a una persona.....y allí estaba, con los ojos brillantes de la emoción y allí mismo fundidos en un abrazo acabó la Maratón de Lagos de Covadonga. 


En esta carrera me he dado cuenta que no siempre salen las cosas como pensamos, por eso....MEJOR NO PENSARLAS, HAY QUE HACERLAS, NO SUEÑES TU VIDA, VIVE TUS SUEÑOS¡¡¡ 

Ahora ya a por el último objetivo del año, Campeonato de España de Clubs¡¡¡"

Enhorabona de nou parella!!!

lunes, 23 de septiembre de 2013

5 K VILLA DE CABANES (II)

El passat diumenge pel matí va tindre lloc el 5 km d'asfalt en la localitat de Cabanes. Fins allí, tal com havíem anunciat es van desplaçar els nostres atletes Ruben Lucas i Ruben Marc.

Ruben Lucas, va fer una gran cursa i amb un temps de 16 minuts 7 segons aconseguia entrar en meta en una cinquena posició de la classificació general i pujava al pòdium en tercera posició en categoria senior masculí. Extraordinària cursa, amb un ritme de 3'13" per kilòmetre que demostra el gran estat de forma pel qual està travessant i esperem que seguisca aprofitant.


Ruben Marc, acompanyant a Gloria en la cursa, la seua parella, va fer un gran paper ajudant-la a aconseguir la primera posició en el podium de la categoria promesa. Esperem que li agrade l'inici en el món del running i puga compartir amb tots nosaltres moltes més curses i entrenaments.


Enhorabona a tots!!!

sábado, 21 de septiembre de 2013

5 K VILLA DE CABANES

I encara ens queda una cursa aquest cap de setmana en la qual participaran membres del GR-33. En aquesta ocasió es tracta d'una cursa d'asfalt de 5 kilòmetres en la localitat propera de Cabanes. 


La cursa tindrà lloc el diumenge 22 de setembre a les 11 hores del matí, i fins una hora abans estaran  obertes les inscripcions.

Els corredors de la "roja" que participaran en aquesta cursa són Ruben Marc Cano i Ruben Lucas

Per un costat, el nostre jove corredor Ruben Marc, anirà acompanyant a la seua parella en els inicis en el món del running. I per l'altre costat, Ruben Lucas, tras participar recentment en diferents curses d'asfalt, intentarà posar un ritme ràpid per fer una bona marca, que no dubtem en què ho aconseguirà.

Ànim als dos i molta sort!!!







viernes, 20 de septiembre de 2013

1ª CURSA PER MUNTANYA DE LA TINENÇA DE BENIFASSÀ

I una altra cursa que s'estrena aquest cap de setmana, és la Cursa per Muntanya de la Tinença de Benifassà. Fins la localitat de la Pobla de Benifassà, es desplaçaran dos dels nostres corredors, en aquesta ocasió, Roberto Gil i Joan Alfara.


Cursa de 20 kilòmetres amb un desnivell positiu d'uns 1.500 metres els que els espera als participants, que partiran a les 8:30 hores des del Pavelló Poliesportiu de la Pobla de Benifassà. 


Aquesta cursa està organitzada per www.7pobles.com amb la col·laboració de l'ajuntament de la Pobla de Benifassà. Des del C.M.GR-33 els desitgem siga tot un èxit aquesta primera edició.

Els nostres companys, Roberto i Joan, afrontaran la cursa com a preparament per al Campionat d'Espanya per clubs, en el qual participaran el proper mes d'octubre amb moltes ganes i motivació.

Ànim xics i a xalar!!!

LLISTAT D'INSCRITS

PÀGINA WEB DE LA CURSA

1ª TEGUISE TWO TRAILS

Fins les Illes Canàries ha viatjat la nostra fèmina Xari Adrian aquesta setmana per participar en la primera edició de la Teguise Two Trails. 


Ja fa unes setmanes la nostra corredora va estar present en la presentació de la prova.


Aquesta nova cursa consisteix en dos etapes que a la seua vegada estan dividides en dos distàncies. El dissabte, primera jornada de cursa, parteix des de la localitat de Teguise i travessa durant 17 kilòmetres la bonica platja de Famara.


En la Caleta de Famara i després d'eixos 17 km es detindrà el crono, però no finalitza encara la prova. Una vegada els corredors arriben a la Cala partiran d'ahí en embarcacions fins l'Illa de La Graciosa, desembarcant en la cala de La Francesa, i només posar el peu a terra el crono tornarà a posar-se en marxa. I els corredors tindran per davant un circuit de 25 kilòmetres que transcorre pels paratges més emblemàtics d'aquesta paradisíaca illa. Aquesta primera etapa finalitza en la caleta de Sebo, on s'entregaran els maillots de líders de la primera etapa.


Després els corredors seran traslladats de nou al lloc d'eixida en la Villa de Teguise.

El diumenge 22, tindrà lloc la segona etapa d'aquesta curiosa prova. Recorrent el litoral des de Teguise fins Guatiza per tornar posteriorment per l'interior, amb un total de 23,7 kilòmetres. 


Prova diferent en la que segur la nostra amiga disfrutarà i farà un bon paper!

Ànim i molta sort!!






jueves, 19 de septiembre de 2013

VII MARATÓ XTREM LAGOS DE COVADONGA

El proper dissabte, 21 de setembre, la nostra parella de finishers en la recent Transalpine Run 2013, David Mundina i Sonia Escuriola, convidats per la marca esportiva Land que els patrocina, participaran en la setena edició de la Marató Xtrem Lagos de Covadonga.


L'eixida tindrà lloc el dissabte a les 9:00 hores des de "El Repelao" (Covadonga), on partirà a través d'un sender en zig-zag, la Creu de Priena per travessar-lo i arribar fins Huesera, i posteriorment als Llacs de Covadonga, per finalitzar aquesta marató en la localitat de Cangas de Onís.

Prova que discorre pel Parc Nacional dels Pics d'Europa, sobre un recorregut de 42 kilòmetres en mitja muntanya i amb un desnivell acumulat de 6.000 metres.


Al mateix temps, hi ha dos curses paral·leles que tindràn lloc el mateix dissabte. Una cursa amb 21 kilòmetres de distància, i la Ultra Xtrem amb 100 kilòmetres.

Molta sort i a disfrutar!!!

miércoles, 18 de septiembre de 2013

VI VOLTA DE MUNTANYA DE CATÍ (II)

I amb la 6ª edició de la Volta de Muntanya de Catí, la Lliga Castelló Nord, es troba a quasi el fi, i els nostres amics, Miguel Á. Duplas, Jerónimo Martínez i Silvia Sos, afiancen el seu lloc en el podium de la classificació final de la Lliga, amb els resultats obtesos en la cursa del passat diumenge.
 
Per una part, Miguel anava amb la idea d'intentar entrar a meta entre els 10 primers, ja que unes molèsties en l'isquio que arrastra des d'unes setmanes, li feien dubtar de les seues possibilitats de lluitar per les primeres plaçes.
 
I els resultats van ser molt millor que els previstos i els esperats, ja que el nostre amic, va compartir les primeres posicions de la cursa, obtenint a la fi un tercer lloc en la classificació absoluta, per darrere de Mario Bonavista i Ezequiel Cuesta. Així, Miguel es troba cada vegada més prop de proclamar-se en la següent i última prova de la Lliga, subcampió per darrere del gran corredor de l'Iglesuela, Mario Bonavista.
 
 
Per una altra banda, el nostre veterà Jero que porta varies curses liderant la Lliga, amb la gran cursa que va realitzar en Catí, s'afiança amb més seguretat eixe títol de campió de la Lliga en categoria veterans A.
 

 
El nostre amic Jero, va formar part del grup dels 5-6 corredors que encapçalaven la cursa, i amb un temps de 1h 56' va entrar en meta en una grandíssima 5ª posició en la classificació absoluta i 1r veterà (categoria A).

Finalment, la nostra amiga Silvia, que a falta de dos curses per a la finalització de la Lliga, ja la tenia assegurada, i trobant-se en l'inici del preparament de la nova temporada, va eixir a un ritme molt més típic d'un entrenament que no de competició, cumplint amb l'objectiu principal que era participar i anar agafant ritme a poc a poc.


Conscient del moment en què es troba actualment, i plantejant-se la cursa de forma diferent al que està acostumada, va poder disfrutar de la cursa, i encara així va aconseguir entrar en posició de podium en tercer lloc per darrere de Silvia Miralles i Fanny Barreda.
 

Enhorabona als tres i el proper 29 de setembre, en la Cursa Entreparets de Vilafranca, els tindrem de nou participant per finalitzar la Lliga i aconseguir un any més gran resultats en aquesta competició!

CLASSIFICACIONS
FOTOS (gràcies als fotògrafs)

martes, 17 de septiembre de 2013

III 10 KM PLATGES ALCOSSEBRE

El passat dissabte 14 de setembre va tindre lloc la tercera edició de la cursa d'asfalt de 10 km de la localitat costera d'Alcossebre. 

El nostre company Ruben Lucas, va participar en aquesta cursa, fent una excel·lent marca, entrant en meta en 34 minuts i 51 segons, i aconseguint així un setè lloc en la classificació general.

Gràcies a correr por borriol per la foto!!
El nostre amic aconseguia amb aquesta cursa, registrar la seua millor marca fins ara sobre un recorregut de 10 km d'asfalt, eixint-li una mitja per kilòmetre de 3'29". 

A més a més aconseguia trobar-se amb molt bones sensacions, la qual cosa afirma la gran forma física per la qual travessa Ruben. 

Enhorabona i a seguir progressant!!!

viernes, 13 de septiembre de 2013

VI VOLTA DE MUNTANYA DE CATÍ

Llegamos a la penúltima carrera de esta Lliga Nord 2013, una competición que este año de nuevo está llevando grandes alegrias al GR-33.


Después de dejar ya prácticamente atrás el verano, llega la hora de volver a afrontar nuevos retos, ir recuperando un poco la forma para ponerse otra vez a tope después del siempre mas relajado periodo estival y empezar de nuevo a meterse en faena con las carreras de montaña.

En esta ocasión la Lliga nos hace desplazarnos hasta Catí para disputar esta ya emblemática prueba de 21 kilómetros con un desnivel positivo de 1100 metros que medirá las fuerzas a estas alturas de temporada de todos los valientes atletas que serán de la partida.

El GR tendrá de nuevo una gran representación, Silvia Sos, Jerónimo Martinez y Miguel Ángel Duplas continuarán defendiendo sus posiciones de pódium en la clasificación general en sus respectivas categorías de La Lliga Nord, donde si todo marcha con normalidad acabarán con unos resultados finales muy importantes para el club.

Ánimo a todos los participantes !!!!!!!!!!!!!!!!!


PÁGINA WEB

REGLAMENTO

CLASIFICACIÓN ACUMULADA LLIGA NORD

jueves, 12 de septiembre de 2013

IX CURSA IBÈRICA FIGUEROLES (II)

El passat diumenge, va tindre lloc la IX edició de la cursa ibèrica de Figueroles. Fins la localitat de l'Alcalaten es van desplaçar 5 membres del GR33 per a participar en aquesta ràpida cursa de muntanya que per a molts és un bon inici de la temporada, després del descans vacacional.

Joan Alfara, es desplaçava des d'Alcanar, acompanyat per son pare passar un bon matí en companyia de la gent de l'equip i acumular qualitat en els seus entrenaments. Es va trobar amb molt bones sensacions i amb un temps de 1h 28' entrava en meta en la 33ª posició de la general i la 20ª de la seua categoria.


Ruben Marc, que comença de nou la temporada tras el període de descans, tornava amb ganes i es va plantejar la cursa per sensacions, anant de menys a més i acabant amb 1h 35' en la posició 78ª.


Sonia Mundina, va sofrir una caiguda en la baixada que li va fer baixar el ritme, però va lluitar fins el final, aconseguint una 8ª posició en un temps de 1h 47'. 


Per una altra banda, les nostres fèmines Lola Peñarrocha i Silvia Sos, van decidir eixir juntes. Silvia tornava a participar en una cursa després d'un forçat període de descans, i va participar en la cursa motivada per la seua amiga Lola. En la pujada més llarga, Silvia insisteix a Lola per a que aprete i se'n vaja cap a davant, ja que ella anava molt millor, i davant portaven a una corredora.

Lola, canvia el ritme i realitza la pujada adelantant a molts corredors,  arribant la primera a la meta volant. A falta de tres kilòmetres per arribar a meta, es va ressentir d'una contractura en el bessó que li va impedir augmentar el ritme però li va servir de totes formes, per entrar en primera posició a meta, amb un temps de 1h 32'. 


Silvia entrava en meta en tercera posició, amb un temps de 1h 36'. La nostra amiga inicia amb aquesta cursa la nova temporada, a poc a poc per agafar altra vegada ritme de competició, entrenaments i nous objectius.


Fins allí es van desplaçar també altres components del GR33 per donar suport als seus companys. Diego, Roberto i Miguel A. Duplas van donar ànims als seus i van aprofitar al mateix temps per fer una eixida en bici.

Enhorabona a tots!!!


miércoles, 11 de septiembre de 2013

VI MITJA MARATÓ DE MUNTANYA D'HIGUERUELAS (II)

Muy buen papel el realizado por nuestro amigo David Galera en la media maratón de Higueruelas !!!!!! 

Tal como anunciábamos aquí, David se desplazó el pasado sábado a esta localidad de la serrania valenciana y volvia a competir una vez superados unos problemas físicos que venia arrastrando, y el resultado fue más que bueno, logrando David un gran 10º puesto en la general quedando a la vez en 8ª posición en categoria veterano A. 


Los ganadores absolutos fueron Jose Luis Castillo del Paterna Runners en chicos y Ana Roman de Runnersworld por parte de las chicas. 

De esta manera David vuelve a afrontar con fuerza e ilusión sus próximos retos deportivos. 

Enhorabuena !!!!!!!!! 

CLASIFICACIONES

ULTRA TRAIL DEL MONT BLANC (UTMB) - COURMAYEUR-CHAMPEX-CHAMONIX (CCC) (V)

TRIENT

Estem esperant a Paco en el control, sabem que a partir d'ara, serà difícil veure'ls junts una altra vegada. La impressió que ens deixa en Champex-Lac va ser molt bona, però són molts els quilòmetres que porta en les seves cames, i és a partir d'ara quan la carrera situa a cada corredor en el seu lloc.


Sabem que Paco va en carrera al 100% per la seva forma d'estar en el control. Ens escolta però no ens mira, ens fa preguntes…“fa molt que ha sortit el corredor d'abans?”…o deixa anar les seves sentències…”no puc més, però vaig a donar-ho tot” “que es preparen”. Beu i menja mes tranquil que els seus anteriors companys de carrera. És increïble, realment, és una sensació nostra, o és cert que ho té tot controlat? De totes maneres, ací, no es pot cantar victòria en cap moment. Sabem contra el que lluiten.


Hem vist com la classificació del top 10 vària de control a control, com grans corredors com el gran Kupricka, van perdent posicions…, tenim clar que fins a Chamonix no acabarà el nostre sofriment.

Ens comenta que Víctor ve malament, sofrint molt, però que és un valent. Mira el perfil, pensa i diu…Només són dues pujades i dues baixades el que em queda…Paco està començant a vèncer en aquesta guerra.

Estem més que nerviosos per veure arribar a Víctor, si Paco ens dóna certa tranquil·litat, sabem que el nostre amic Víctor està lluitant una guerra particular. Si a la barbaritat de quilòmetres, pujades interminables, baixada trenca cames, li uneixes que el teu cos decideix abandonar-te…només et queda pensar fins a quan seràs capaç de mantenir-te en la batalla. A partir d'ara, Víctor haurà de lluitar en solitari…ens costa, però confiem que es done el miracle…

Arriba Víctor, entra al control…de l'emoció de Paco, passem a moments durs, Víctor segueix sense menjar, no hi ha cos humà que pugue aguantar això. Segueix amb els problemes estomacals, que s'aguditzen. El seu genoll ja no és problema…no perquè no li fa mal, sinó perquè es prioritza en la gravetat d'altres “mals”. Li canviem l'embenatge en el genoll. Tirarà la tovallola?. Ens diu que va desfet, però va a sortir…

Li expliquem el que li queda. Una pujada fins a Catogne, d'uns cinc quilòmetres, per després baixar fins a Vallorcine, altres cinc quilòmetres. Allí tornarem a veure't, li diem per tranquil·litzar-ho. No vol sentir-ne de les baixades. Li tornem a insistir que cal que menge, és obligat. Sinó ho fa, és impossible que arribe a Chamonix. Ha d'aprofitar la pujada que li ve, per intentar menjar.

En aquests moments va bastant tancat de ment. Li comentem com va la cursa, va el 36…No ens creu, riu, però un riure desconfiat, com al que li estan enganyant…Víctor està lluitant amb totes les seves forces per mantenir-se en aquesta cursa, sense saber, que l'està vencent, sense saber el carreron que s'està marcant…

Surt del control, a partir d'ara, fins a meta, la seva única arma va a ser la seva ment, i la impressió és que la seva ment també comença a acusar la duresa de la batalla.



Recollit el avituallament, ens traslladem a Vallorcine. Ací el grup creix. S'uneix Rubén, recuperat ja, al costat dels amics de Benicassim Runners que formaven al costat de nosaltres l'expedició de Les Tines.

VALLORCINE

Ens situem al final de la llarga baixada que els porta de Catogne. Arriben les segones classificades en xiques, Nuria Piques i poc darrere Emma Roca. Pensem en com havien passat per Trient…ja ha d'estar en caure Paco. Allà a dalt es veu un corredor de vermell, ens emocionem…No és Paco!!...un altre corredor, un altre…i torna a arribar un altre de vermell…És Paco!!!!!! Crits i més crits, una alegria que ens omple a tots, ens contagiem.. Paquito baixa “a saco”, ganivet en boca, ja no va a parar fins a Chamonix…Arriba al control, li mirem la cartutxera, i ací estan, els últims cartutxos, els que fan mal. Ens diu que va a donar-ho tot en el que queda, una pujada fins a Le Flegere i baixada a Chamonix. Té en el cap baixar de 26 hores, i ho va a donar tot. Beu i menja, poc, ara està inquiet, sap que li queda una última pujada i una baixada d'infart. Segueix mantenint la posició, però li fem saber la debilitat que mostren els que van per davant de ell…Li diem que ara ja ho ha de donar tot, que té guanyada aquesta guerra…que gaudeixi del final, el seu somni està cada vegada mes a prop.

Li donem els últims ànims, i ens acomiadem fins a Chamonix, a la sortida del control, tot el grup li anima a mort, intentant fer menys dura la seva tasca.




Ara ens toca a esperar a Víctor…el desavantatge que portava respecte a Paco solament eren de 10’. Era cert, encara que els seus rostres reflectien unes cares diferents, els seus mèrits eren semblants. Havia d'entendre això, havia de creure's el que estava fent, la qual cosa estava aconseguint.

Passen els deu minuts i no arriba….Volem pensar que ha pogut menjar, que durant la pujada a Catogne, s'ha obligat a menjar, encara que sigue aliment líquid. Per fi apareix, entre els arbres, ve caminant. Ningú vol comentar res…surt al clar, li cridem, i corre, baixa corrent, baixa a bon ritme…Subidon dins de l'expedició, la gent no para de cridar-li i nosaltres entrem al control una altra vegada…l'esperem dins..Segur que ha menjat, s'ha recuperat, jeje, sospirem alleujats que tot acabarà bé.

Entra al control….i és difícil narrar les següents escenes. Víctor explota a plorar. Sentat a un banc, amaga el seu cap entre els seus genolls. Tot el dolor que ve suportant flueix a través de les seves llàgrimes. Ací entenem que és inhumà el que ve suportant…Ací entenem el significat de la paraula Elite, la qual cosa els diferencia a corredors com Paco, com ell, com d'altres que admirem, de la resta de mortals.

En aquest moment em bloquege, no sé que més se li pot dir, com animar-lo. Lola accedeix al control, restringit, no sé com ho fa però els convenç per colar-se dins. És una ajuda en aquests moments.

Ens ensenya l'ampolla d'aliment. No ha begut ni una gota….Diu que no pot més, que els seus genolls no aguanten, i el seu estómac, menys. Li diem que ha fet una gran carrera, que si no es veu en condicions, que pare. No ha de demostrar res a ningú, la gent ja sap qui és. Li diem que si no menja, no podrà seguir…s'aixeca comença a passejar pel control…Lola l'anima, el tranquil·litza, li comentem que està fent una carrera per emmarcar, que malgrat ell creure que no va bé, manté la mateixa posició, fins i tot ha guanyat una plaça des de Trient. Li diem que ja ha fet història en aquesta carrera, que no passa res si ací la deixem…

Alguna cosa desperta en el seu cap, agafa una barrita, i comença a menjar, beu, ens mira, el seu cap s'ha alliberat, ens diu que va a seguir, que vol acabar. En la seva cara, ara es reflecteix el convenciment que va a ser capaç d'aconseguir la gesta, pregunta quant queda…segueix menjant, poc però segueix menjant. Ens sembla increïble, sobrenatural, respira profundament, agafa aliment, que li recordem que ha d'anar menjant-ho a poc a poc en la seva pujada fins a Le Flegere. Al final surt del control. Ens mirem allí dins, sense saber si hem fet bé o no pensant com aquest cos és capaç de seguir corrent. Abans de res li hem dit, l'important és la salut, i que no ha de passar aquesta ratlla. Per malament que el veiérem, sabíem que en tot moment, Víctor tenia clar aquest punt, i no anava a traspassar els límits que li marcàvem.

Bé, ferit de mort, Víctor s'havia aixecat fins a 3 vegades, el genoll, l'estómac i l'esgotament físic, li quedava una dura pujada, però que li podia anar fins a bé, i una temuda baixada fins a Chamonix….Aquí sabíem que anava a sofrir el que no estava escrit pels seus genolls.



Surt del control, i els nostres li empenyen amb els seus crits….És dur veure l'escena que a continuació presenciem, la preocupació de la seva entrenadora Lola, del seu amic Javi, de tot el grup, i sobre tot, les llàgrimes dels seus pares i del seu amic Rubén. És difícil quan et pregunten com va? contestar la pregunta, toca mentir, o tal vegada més que mentir, minimitzar el problema. Ja fa quilòmetres que anàvem rebaixant la gravetat del tema, Víctor no anava bé, físicament, però es mantenia davant amb els millors, i això ens ajudava a convèncer a la resta que la cosa marxava bé....no calia preocupar a tothom. Però ara ho havien vist, sabien que anava al límit…així i tot, els vam convèncer perquè no es preocuparen. Víctor era dur, fort, era de la Elite. Víctor sortia camí a Chamonix per acabar la seva pròpia història, s'havia obstinat que la història no anava a acabar allí.

CHAMONIX- META
  
Son les 18:00 en Chamonix, els carrers plens, tots esperant a amics, familiars, tots nerviosos. La nostra expedició no podia ser menys. Ningú volia fer càlculs, però pensàvem que Paco podia (havia de?) tardar. Pocs eren sabedors de la intenció que portava, baixar de 26 hores...i pocs eren sabedors de com se les gasta el nostre valent amic. Segurament volava des de Le Flegere a Chamonix, amb cara de roïn, recollint cadàvers.

Anaven arribant a comptagotes, quan de sobte, apareix, el xèrif de Chamonix, ferit per mil fletxes...fletxes que no havien pogut amb ell. És llavors quan s’enfilà pel carrer que desemboca a la plaça de l'església...obre els braços per abastar més si cap el carrer, per a respirar tot l'aire de Chamonix. En aquest moment apareix entre els núvols el Montblanc, tampoc vol perdre's això. Paco V d'Espanya tornava a fer història, aquesta vegada lluny de la seva terra. Havia conquistat terres franceses....una vegada més, Paco ho havia aconseguit...

l'entrada del xèrif !!

Part del grup ens girem cap al rellotge...encara que això era el de menys...la batalla l'havia guanyat de totes maneres. Eren les 18:10h. En 25h40' havia derrotat a l'UTMB. Rèiem, tot el grup estava feliç, és increïble la sensació de veure arribar a un amic a la meta de Chamonix, veure la seva cara de felicitat, la seva cara d'emoció, ràbia continguda...La seva cara d'haver complert un somni.

Vam anar tots a abraçar-ho, era increïble el que havia fet, i allí estava  paquito, després de 25 hores i poc per la muntanya, parlant com una cotorra...jajajajaaj, què gran Paquito. Li obliguem a tapar-se, i li fem beure...És un moment gran, màgic. Paco malbarata alegria, emoció. Els que el coneixeu ja us podeu imaginar el moment. Sembla que no està cansat, parla i parla, sense parar...


Li deixem per anar a rebre a Víctor...alguna cosa ens deia que anava a aguantar, estàvem confiats, sabíem que el pitjor ja havia passat en Vallorcine, què més li podia passar???. Ens situem tots al carrer d'accés a Chamonix. 

Havia passat mitja hora de l'entrada de Paco, ens miràvem, tibants, nerviosos, bé, era possible que al final els seus genolls haguessin cridat prou. Fer el final caminant?? eren 800 metres de desnivell negatiu, i no arriba a 8 quilòmetres. Massa càstig després de 160 quilòmetres. Intentem convèncer-nos que és possible que aquest siguera el motiu

...45'...50'...

L’última llum del dia cau a Chamonix. El Montblanc avisa que no va a esperar molt més...No volem pensar en el pitjor.

Alguns del grup es van a la recerca de Víctor...ja passa mes d'una hora...

En meta tots en silenci...els companys del GR33, Tico i Eladi (Penyagolosa Trails), els companys de Benicassim Runners, ningú ho admetíem, però començava a haver-hi una gran preocupació dins de nosaltres. Era igual al club que defensava...era un amic, un company, un boig més, com nosaltres, que intentava fer realitat una il·lusió, un somni... Volíem veure-l arribar!!

Al lluny vènia la batucada...No era moment de festes...no sinó arribava Victor, almenys, que ens digueren alguna cosa….on parava…per on podia estar.

En megafonia anunciàven als corredors que anaven arribant al poble. De sobte algú del grup li sembla sentir el nom...Victor Bernad. Però no arribava. Els únics que estaven arribant eren la gent de la batucada. De sobte, pel mig, un guerrer, vestit de blau, trencava la formació i s'apoderava del carrer....Era ell, trencat, fet pols, ferit, molt ferit, però era ell. Havia vençut!!!

El Montblanc havia esperat, sabedor de la gesta que s'estava escrivint a les seves terres per part de dos cracks, guerrers de la nostra província.

Una altra vegada abraçades i mes abraçades...plors i moltes rises, i directes al servei mèdic...El guerrer arribava ferit, però no havien pogut amb ell.



Tal vegada resulte exagerat el relat, i els podem assegurar que ens agradaria que fos així. Però no, fins i tot creiem que mai arribarem a poder explicar el que els va costar, tant a Paco com a Víctor (especialment a Víctor), aconseguir aquest triomf.

Així acabava una gran setmana, riures i més riures, bons moments, i dolents, si dolents pel sofriment, però que van fer encara més gran aquest final.

Des d'ací, el nostre més sincer reconeixement a aquestes dues persones, que allà en terres franceses van saber reconèixer-les com LA ELITE del nostre esport. Esperem i desitgem que aquí també se'ls reconegue.

Ens anem de Chamonix amb la intenció de tornar, alguns amb mes intenció que uns altres......eh? Ruben.

i l'últim lliurament d'aquesta guerra......

Gràcies a la gent de Benicassim Runners per acollir-nos en la seva expedició. Un plaure compartir aquesta setmana amb vosaltres.

Gràcies a Eladi i Tico, per tota l'ajuda, com sempre de 10.

En aquesta ocasió hem volgut incloure en la crònica la batalla del nostre amic Victor Bernad. Havia fet part de la carrera amb Paco i després de la seva proesa, crèiem que havíem d'explicar-ho.

Grande Victor!

Paquito, què més podem dir??? Als seus peus!! formes part de l'ànima del GR33.

Tal vegada la gent es quedi amb la vostra faceta esportiva, nosaltres ens quedem amb el que sou com a persones.

FOTOS C.M.GR33
Gràcies a Penyagolosa Trails i Kataverno.com per les fotos