C.M. GR-33

C.M. GR-33

miércoles, 9 de octubre de 2013

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CLUBS FEDME 2013 (II)

A les 5:00 a.m. del dissabte començava el que anava a ser l'aventura de l'expedició del GR33 per a participar en el Campionat d'Espanya de Clubs FEDME que tenia lloc en la localitat de Parada do Sil, en Ourense, a més de 900 kilòmetres de casa.

Aquesta expedició va estar formada per 4 xiques i 4 xics, que representaven a tot l'equip del GR33. Ells van ser: Joan Alfara, David Mundina, Roberto Gil i Jero Martínez. Elles: Sonia Escuriola, Lola Peñarrocha, Xari Adrián i Silvia Sos. Tots ells anaven molt motivats i amb ganes de fer un bon paper per a l'equip, i sempre amb el suport de tota la resta de l'equip que des de la llunyania no va deixar de donar-los els ànims que tant necessitaven.

El viatge, entre rises, xarraetes, dormides i paradetes, no es va fer del tot pesat, ja que la companyia era idònia per a que el viatge resultara d'allò més divertit.

Una vegada allí, i instal·lats en una meravellosa casa rural, van aprofitar per revisar el terreny de la cursa i soltar un poc les cames del viatge. Paisatges impressionants, senders atractius, i bona climatologia la que els esperaria als nostres amics el dia de la cursa.

Més tard, aprofitaren per anar a recollir el dorsal, assistir a la xerrada tècnica i com no... fer una cervesseta!!

Per a sopar, una bona festa de pasta i hamburgueses, així com el típic iogurt amb cola-cao i algun que altre smacks de kellog's. Abans d'anar a dormir, una xerradeta sobre les últimes valoracions sobre la cursa, perfil, avituallaments... i a descansar!

Pel matí, es van despertar amb boira i una temperatura fresqueta, que indicava que seria la idònia per a la cursa, sense excés de calor... Abans de la cursa, l'escalfament corresponent, un poc diferent al que tenim costum de fer, algun que altre balloteo, per activar el cos.

I uns minuts després de les 9, dona inici la cursa del Campionat d'Espanya per Clubs!!!

El que teniem clar és que cadascú anava a donar el que puguera, anàvem a intentar disfrutar, cadascú  disposat a aportar sempre el màxim de sí mateix, i sempre, sense perdre l'objectiu més important que tant ens uneix, SER EQUIP!
Cadascú per la seua banda, va viure la cursa de forma diferent, i no a tots ens va anar tot lo bé que haguerem desitjat.

Per una banda, Silvia va haver de prendre la decisió de retirar-se en el kilòmetre 16'5, degut a un forta torçamenta de peu sobre el kilòmetre 10, que li impedia continuar amb la cursa. Li va costar molt prendre aquesta decisió, perquè era la primera vegada que es retirava d'una cursa, i a més a més, pensava més en l'equip que en el seu propi mal, però de vegades les coses no van sempre com un vol i s'han de prendre decisions que a la fi, són per a bé.

La mateixa mala sort, va sofrir el nostre amic David. Sobre el kilòmetre 5-6 va sofrir una caiguda que li va provocar anar amb sensacions roines durant tota la cursa, amb la cama mig dormida i sense poder correr com cal. Cap al kilòmetre 26, a l'igual que la nostra amiga Silvia, va sofrir també una forta torçamenta de peu, i va haver de retirar-se quan estava fent un gran paper, i anant molt ben posicionat. I amb molt de disgust, no va poder seguir aquesta aventura.

El primer dels nostres companys en creuar l'arc de meta va ser el gran Roberto Gil, que amb una 19ª posició en la categoria general, demostra que inicia de forma excel·lent aquesta nova temporada, invertint en aquesta cursa un gran temps de 3h 32 minuts.
El següent company en entrar a meta va ser el nostre amic Jero Martínez. En una 28ª posició de la general, Jero amb la motivació amb la que venia a disputar aquest campionat es va trobar molt satisfet!!

La sorpresa estava per arribar. A la nostra amiga Silvia, una vegada en meta i amb el peu embenat, li anaven informant com anava la resta de l'equip. Xari anava molt ben posicionada, entre les 4-7 primeres, i Lola, que va començar en posicions molt arrere, sobre la 14-15, anava remuntant de forma exagerada posicions. Tant és així, que una vegada va entrar la primera xica a meta, Beatriz Real, del C.ATL. Cuenca Dolomia, la gran sorpresa va ser l'aparició de la nostra gran atleta i experta corredora Lola. Amb la sang freda va fer una gran cursa, va ser el gran exemple i la gran lliçò per a tots, confirmant que el més important no és com comença una cursa, sinó com s'acaba. I així, amb un somriure d'orella a orella, entrava en meta en 2ª posició absoluta femenina la nostra corredora!!

Poc després entrava en meta, Joan Alfara, a qui havia adelantat Lola en els últims kilòmetres. Joan va començar a trobar-se bé, segons ens conta, a partir del kilòmetre 30, i és que els nostres ultra corredors, necessiten més kilòmetres!! Joan va patir el dia abans amb els "típics marejos" del viatge, i potser això li mermara les forces necessàries. Encara que ell diga que no estava content amb la seua cursa, tots pensem que va fer el que va poder i més, com tot l'equip, i va entrar en la 57ª posició.
La nostra ultra woman Xari, venia a l'aventura molt motivada i amb moltes forces, i es va plantejar eixir a donar-ho tot, tot el que puguera i a fer un bon paper. Va eixir a molt bon ritme, controlant sempre les posicions davanteres, i així ho va fer, va donar tot el que va poder en cada tram, en cada kilòmetre, i en una 6ª posició entrava a meta, donant una bona puntuació a l'equip.
I la nostra gran Sonia, després de fer una grandíssima temporada, amb una acumulació exagerada de kilòmetres, i amb tots els bons resultats que ens ha donat allà on ha participat, venia disposada a cremar els últims cartuxos que li quedaven, a col·laborar en el que fora possible, a posar el seu gra en la torre d'aquest equip... i ho va fer molt bé. Va entrar en meta en una 17ª posició i amb el somriure que tant la caracteritza!!
Així, finalitzava el campionat d'Espanya de Clubs, amb molt bons resultats... el GR33 aconseguia la 4ª de clubs, d'un total de 16 clubs inscrits. Molt bona posició de la qual ens sentim molt orgullosos d'haver contribuit tots per aconseguir-ho... tant els que vam còrrer, com els que no, tant els que ens van animar des de la llunyania... en definitiva... TOTS HEM FET POSSIBLE AQUEST RESULTAT, perquè tots som i ens sentim EQUIP!!

ENHORABONA A TOTS ELS CLUBS PREMIATS I PARTICIPANTS I FINS L'ANY QUE VE!!

Desitgem una pronta recuperació als nostres amics David i Silvia, així com a la resta de membres de l'equip que es troben eixint d'alguna lesió! El nostre major premi seria com diu el gran Vicent Calvo, salut per a tots!!!