C.M. GR-33

C.M. GR-33

miércoles, 26 de junio de 2013

RONDA DELS CIMS

Un total de 6 membres del C.M.GR33-TOTTRAIL, es varen presentar a Andorra per a la disputa de les seves proves. Proves amb diferent quilòmetratge però un denominador comú, la seva duresa.

En la “prova reina” la Ronda dels Cims, teniem a la nostra amiga Xari, recentment proclamada Campiona d’Espanya, i la que se presentava en Andorra amb “l’etiqueta” de favorita al podium final.

La Ronda aquest any era Prova del campionat del món d'Ultres organitzat per la ISF, així que a la sortida, es presentaren grans corredores de molt de nivell.


Xari, al final, va obtindre una meritòria 4ª plaça. Més haguera pogut ser el premi, però la nostra amiga va tindre que lluitar els últims 40 kilòmetres contra unes cames que havien perdut tota la seva força. Els problemes de quàdriceps, després d’anar lluitant per la segona posició la van fer tindre que conformar-se amb la primera plaça després del podium.

Gran mostra de sacrifici la que va demostrar la nostra corredora. Esperem que es puga recuperar prompte i no li pase factura , en una prova, on van eixir 265 participants i van acabar 145, mostra de la duresa de la cursa.




Volem nomenar la gesta del corredor valencià Pep Ballester que va aconseguir la quarta plaça absoluta a la Ronda dels Cims, lluitant amb gent molt bona, a l'igual que la nostra companya Xari.



La segon prova amb importància era la Ultra Mític. En aquesta cursa teniem la presència de Sonia, David i Roberto. La nostra parella de grans Ultres, Sonia i David, havien decidit pujar a Andorra a gaudir de la cursa, i no agafar-se-la com  a competición, sobre tot tenint en dues setmanes vista, l’última cursa del Campionat de Catalunya d’ultrafons, en la que Sonia s’està jugant el podium final i David consolidar-se en el Top Ten.

Però per més il.lusio que tingues, hi ha dies que el cos no funciona com voldríem, i Sonia va tindre que patir el “mal d’altura” en la seva pell, cosa que li va fer pendre la desició de retirar-se anticipadament de la cursa. David, sense cap motivació a partir d’ací, va fer mitat cursa, per a deixar-la també a les 8 hores de competició i no forçar més la maquinària de cara, com hem dit, a l’última cursa del Campionat Català d’Ultres.

Un dels altres amics que disputava l’Ultra Mític, Vicente Betoret, tampoc va tindre sort i es va tindre que retirar al pas per Claror. Molts ànims al nostre company, que de bon segur que prompte es trau la punxeta d’aquesta cursa.

I la sorpresa (encara que molts confiàvem en ell) la va fer el gran Roberto Gil. Amb una cursa correguda amb molt de “coco”, Roberto va demostrar que es un tio que pot estar ahí davant en proves tant dures com la d’Andorra.

Aquestes son les posicions del nostre company als diferents punts de pas, que ens fan vore el control de la cursa que portava, sense amuinar-se en cap moment per la seva posició:


Km 0 - Ordino - dv 22:00:00 – 14
Km 5 - Coll Cases - dv 22:53:00 - 24
Km 10 - Pla de l'Estany - dv 23:38:24 - 24
Km 14 - Arinsal - ds 00:17:41 - 22
Km 24 - Coll de la Botella - ds 01:50:40 - 16
Km 30 - Escaldes - ds 03:33:00 - 14
Km 37 - La Margineda - ds 04:13:02 - 13
Km 47 - Claror - ds 06:48:50 - 11
Km 59 - Refugi de l'illa - ds 08:55:48 - 9
Km 80 - Bordes Envalira - ds 12:49:27 - 6
Km 86 - Incles - ds 13:58:37 - 6
Km 95 - Armiana - ds 16:20:45 - 8
Km 101 - Coll d'Arenes - ds 17:47:15 - 7
Km 110 - Ordino - ds 19:24:26 – 8

Així i tot, gran cursa, i gran resultat el de Roberto, cosa de la qual ens alegrem.

A la Trail, la xicoteta, la de 35 kilòmetres, es presentava amb molts dubtes el nostre amic Joan A. arrastrant una lesió, era una prova de foc, de cara a les pròximes curses. La prova va ser superada amb nota, i Joan no va sentir quasi res de les molèsties amb les que arribava a Andorra. Ara toca cuidar-se i no recaure i afrontar així el que queda de temporada.

Sonia i David, després del mal gust de la retirada, van aconseguir plaça a la Solidari Trail, i aconseguien creuar l'arc de meta d'Ordino, com s'havien proposat.



Si bé les retirades son tristes i dures, el gran cap de setmana que van aconseguir viure els nostres companys, va fer que prompte aquest fet quedara en un segon lloc...rialles continuades, bromes i molt bon ambient sol acompanyar les sortides del GR33, i en aquesta ocasió, no van faltar.



Moltes felicitats als finishers per part del club, i ànim als que no van poder acabar la cursa....sempre pensem que una retirada a temps, en aquest tipus de curses, en les que la integritat física a voltes està en perill, és un pas dur de fer però molt intel.ligent.

Hi ha moltes curses per davant. I no dubteu que tornaran a Andorra!!!!

I gràcies a Cristobal Colon, per les fotos que ens va deixar de la cursa i que compartim, i com no, per les gestions que va fer als nostres companys.

Esperem alguna crónica dels nostres companys en breu!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario